Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Αρπαγή Πάρκου Τρίτση

Κόλαφος ο Μπάμπης Καούκης για το Πάρκο Τρίτση στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο για την αυθαιρεσία της νυν Κυβέρνησης όσο & για την επί χρόνια νωχελικότητα & αδράνεια της Δημοτικής Αρχής του Ιλίου!



Περίληψη της τοποθέτησης του Επικεφαλής της Μείζονος μειοψηφίας ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΟΥΚΗ στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου με θέμα:

΄΄τη συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την αφαίρεση αθλητικών εγκαταστάσεων και ζωτικής σημασίας χώρων του Δήμου Ιλίου, σύμφωνα με το άρθρο 53 του Ν. 4414/2016  όπου από  την έναρξη ισχύος του Ν.4414/2016, στις 09.08.2016, αφαιρούνται από τον Δήμο και παραχωρούνται στο Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», που αποτελεί Νομικό Πρόσωπο ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ Δικαίου.΄΄

<<< Από εμένα θα ακούσετε όπως πάντα την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Δεν ξέρω όμως εάν πραγματικά θέλετε να την ακούσετε και εάν την αντέχετε;
 Τριάντα χρόνια εξουσίας είστε κύριοι της Διοίκησης και πάντα τρέχετε πίσω από τα γεγονότα. Αλήθεια δε μπορώ να καταλάβω γιατί τόσα χρόνια δε είχατε λύσει το θέμα; Με το κραταιό ΠΑΣΟΚ χέρι χέρι πηγαίνατε και ειδικά με τους αρμόδιους υπουργούς τότε τη Βάσω Παπανδρέου και τον πατριώτη σας τον Λαλιώτη μαζί τα πίνατε και τα λέγατε. Προφανώς τότε είχατε το μυαλό σας για άλλα κόλπα και όχι να δώσετε οριστική λύση στο Πάρκο.
Αλλά και τώρα αυτά τα δύο χρόνια με αυτή τη Κυβέρνηση δεν χειριστήκατε καλά το θέμα. Περιμένατε να σας δώσουν χρήματα να συντηρήσετε το Πάρκο και τρέχατε από πίσω τους να τους ευχαριστείτε. Μια  μέσα από αυτό εδώ το βήμα να ευχαριστείτε τη Βαλαβάνη του κινήματος δε πληρώνω δε πληρώνω, την άλλη να προσπαθείτε να παρασύρετε ένα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο να αποστείλει ευχαριστήρια επιστολή στο υπουργό Παππά και την άλλη να θέλετε να μας πείσετε να φέρουμε τους μετανάστες στο Πάρκο για να δείξετε ότι είστε καλό παιδί. Εμείς κύριοι οσφυοκάμπτες δεν είμαστε και δε θα γίνουμε κανενός. Η πολιτική της κωλοτούμπας ανήκει σε εσάς.
Εμείς είμαστε σταθεροί στις αξίες και στις αρχές μας και πάντα δικαιωνόμαστε μέσα από αυτό το βήμα. Δεν έχουμε εγωισμούς ούτε διαμάχες με τους όμορους Δήμους όπως εσείς.
Τώρα, όσον αφορά το Πάρκο να σας θυμίσω ότι τρείς κυβερνήσεις ασχολήθηκαν και προσπάθησαν να δώσουν μια λύση. Μία ήταν το 1980 όπου ο Αχιλλέας Καραμανλής παραχώρησε στη Γ.Γ.Αθλητισμού έκταση 137 στρέμματα για χρήση στο Δήμο Ιλίου. Η δεύτερη με κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και υπουργό το Σουφλιά όπου σε συνεργασία με το ίδρυμα Λάτση συγχρηματοδότησε το Πάρκο και η τρίτη το 2014 με κυβέρνηση Α.Σαμαρά όπου το Πάρκο μεταφέρθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στον ΑΣΔΑ, χωρίς όμως να ολοκληρωθεί επακριβώς, γιατί κάποιοι από εσάς ήθελαν να ρίξουν τη κυβέρνηση αυτή και να φέρουν την ελπίδα, τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μια αριστερή με άκρα δεξιά κυβέρνηση όπου δυο χρόνια επίτηδες δεν έκαναν τίποτα για το Πάρκο για να φτάσουν στο σημείο να κάνουν νόμο και να δώσουν όλες τις αρμοδιότητες του πάρκου σε ένα  Ν.Π.Ι.Δ. Πραγματικά αυτό με ξεπερνάει. Δεν περίμενα ποτέ αριστερούς να υπερασπίζονται με τόσο πάθος αυτή τη κίνηση.
Τι περιμένει όμως κανείς  από μια τέτοια κυβέρνηση τραβεστί;; εδώ έδωσαν και δέσμευσαν όλη τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια στους ξένους με το υπερταμείο, στο πάρκο θα κολλήσουν.
Σας το έχω πει τόσες φορές ότι αυτή η κυβέρνηση σκοπό έχει να πνίξει την αυτοδιοίκηση γιατί η αυτοδιοίκηση είναι θερμοκοιτίδα δημοκρατίας και αυτό δεν τους αρέσει. Ξέρουν ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος, ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος είναι σε καθημερινή επαφή με το πολίτη, βλέπει και ακούει το πόνο, το δάκρυ, την πείνα και προσπαθεί να βοηθήσει τον πολίτη που έχει ανάγκη.
Αυτοί που μας κυβερνούν τώρα λειτουργούν ως μαφιόζοι. Θέλουν να συγκεντρώσουν όλες τις εξουσίες στον Υπουργό για να πηγαίνει ο Δήμαρχος να προσκυνάει το χέρι του νονού μαφιόζου και εάν είναι καλό και υπάκουο παιδί να τον αφήνουν να ανασάνει.
Το θέμα κυρίες και κύριοι είναι καθαρά πολιτικό. Δε μπορεί αυτό το νεοσύστατο Ν.Π.Ι.Δ να κατασχέσει με ένα άρθρο και ένα νόμο όλες αυτές τις εκτάσεις με τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους εξοπλισμούς που τόσα χρόνια δημιούργησαν, συντηρούν και πληρώνουν οι πολίτες του Δήμου Ιλίου διαμέσου του Δήμου. Όλα αυτά ανήκουν στο λαό του Ιλίου παραπάνω από τριάντα χρόνια.
Η λύση είναι πολιτική και απλή. Μια τροπολογία χρειάζεται για να λυθεί το θέμα και μη μου πείτε ότι δεν ξέρουν να γράφουν τροπολογίες; Μανούλες είναι, είδατε με τη τροπολογία που αφορούσε το Σαββίδη μέσα σε μια νύχτα πως την έφεραν.
Κύριες και κύριοι το Πάρκο βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και πρέπει όλοι να δουλέψουμε γι΄αυτό μιλώντας ειλικρινά και όχι παίζοντας προσωπικά παιχνίδια. Το Πάρκο μπορεί, η τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και θέλει!!!! >>>