Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Επιχορηγήσεις αθλητικών Σωματείων

Σε τούτη την ομιλία του, ο επικεφαλής της Δημοτικής Ισοπολιτείας Μπάμπης Καούκης "έπαιζε στο γήπεδό του" ως στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών & ξεσπάθωσε για τις -οικονομικής & φοροτεχνικής φύσεως- παλινωδίες της Δημοτικής Αρχής στο θέμα των επιχορηγήσεων Αθλητικών Συλλόγων του Ιλίου. 
Αποτέλεσμα εικόνας για αθλητικα σωματεια
 Διαβάστε την απολαυστική "Περίληψη τοποθέτησης για τα θέματα 4, 5 και 6 της ημερήσιας διάταξης Δήμου Ιλίου της 2/4/15, που αφορούν τη λήψη απόφασης για διαγραφή επιχορηγήσεων έτους 2014 και επιχορήγηση αθλητικών και πολιτιστικών Συλλόγων έτους 2015"


'... Μας λέτε κύριε Δήμαρχε, ότι είναι προνομιούχοι αυτοί που εγκρίθηκαν από την Επίτροπο και θα πάρουν λιγότερα χρήματα ως επιδότηση, επειδή είχαν σωστά τα δικαιολογητικά τους;; Επειδή τήρησαν τις διατάξεις του Νόμου;; Και ότι ο ελεγκτής και ο Επίτροπος δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους επειδή ζήτησαν αυτά που ορίζει ο Νόμος;; Και δε ρωτάτε αυτούς που δεν εγκρίθηκαν τι έκαναν τα τελευταία χρόνια με τις επιχορηγήσεις, αλλά και την άλλη βοήθεια που ελάμβαναν από τα χρήματα των φορολογούμενων Δημοτών μας. Να μας πουν εάν οι Δάσκαλοι χορού και οι Προπονητές πληρώνονται με αποδείξεις δαπανών, εάν παρακρατείται ο φόρος και εάν αυτός αποδίδεται, όπως και ο Νόμος ορίζει. Εάν υπάρχει σύμβαση μεταξύ Δασκάλου και Σωματείου κατατεθειμένη στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Εάν τα φορολογικά παραστατικά που έχουν λάβει έχουν εξοφληθεί μέσα από τραπεζικό λογαριασμό ή επιταγή. Εάν τηρούν Βιβλίο Μητρώου Μελών, Βιβλίο Πρακτικών Συνεδριάσεων αλλά και Ελεγκτικής Επιτροπής, Βιβλίο Ταμείου αλλά και Περιουσίας. Και μας ζητάτε τώρα να κάψουμε μαζί με τα ξερά και τα χλωρά;; Να αποκλείσουμε αυτούς που ήταν νόμιμοι;; Να τους πούμε δηλαδή ότι κακώς ήταν τυπικοί;; Αυτό το παράδειγμα θέλετε να δώσουμε στη κοινωνία;; Τι θα πούμε αύριο στα παιδιά μας; Εμείς επιβραβεύουμε όσα Σωματεία και Συλλόγους είχαν σωστά τα δικαιολογητικά τους. Και ζητάμε από εσάς να βοηθήσετε όλους τους υπολοίπους που δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία στη τήρηση των δικαιολογητικών τους, έτσι ώστε να μπει μια τάξη για τη σωστή λειτουργία τους και να αποφύγουμε μελλοντικά λάθη, διαχωρισμούς αλλά και αποκλεισμούς. Και ψηφίζουμε ΝΑΙ, να δοθούν έστω και με αυτό τον τρόπο τα χρήματα στους Συλλόγους. Σημείωση: Για μια ακόμα φορά δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Και λέω δυστυχώς γιατί, εάν μας είχατε ακούσει, δε θα φτάναμε ως εδώ. Γιατί εμείς, από το πρώτο Συμβούλιο που είχαμε ψηφίσει υπέρ της επιχορήγησης σε όποιο ποσό και εάν φέρατε για τους Συλλόγους, είχαμε επισημάνει ότι πρέπει να μας πει το κάθε Σωματείο τί Πολιτισμό ή τί Αθλητισμό παράγει. Να μας φέρει αιτιολογική έκθεση για το τί θα κάνει, αλλά και τί έκανε τα προηγούμενα χρόνια και άλλα πολλά…… '


Σημείωση του Συντάκτη
Το ζήτημα των επιχορηγήσεων Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου μας είχε απασχολήσει & στο παρελθόν διάφορα blogs, λόγω κυρίως της αφειδούς & χωρίς αντικειμενικά κριτήρια χρηματοδότησής τους. Διαβάστε εδώ σχετικά ένα άρθρο πριν περίπου 2 χρόνια.