Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Απολογισμός Δήμου Ιλίου για 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ
Τοποθέτηση του Μπάμπη Καούκη, Επικεφαλής Αξ/κης Αντιπολίτευσης Δήμου Ιλίου στις 24/9/15 για τον Απολογισμό του 2014



 'Ο Δήμος Ιλίου διαθέτει ένα εξαιρετικό διπλογραφικό σύστημα με πρόθυμους και αποτελεσματικούς υπαλλήλους που εκτελούν σωστά την εργασία τους. Το οποίο διπλογραφικό σύστημα όμως, έχει κάποιες ελλείψεις. Δεν διαθέτει αναλυτικά καθολικά προμηθευτών πελατών και σε αρκετές περιπτώσεις δεν πραγματοποιείται η έγκαιρη βεβαίωση και είσπραξη των εσόδων. Η ελεγκτική εταιρεία μαζί με τους Ορκωτούς Λογιστές, διενήργησαν έλεγχο για την ορθή μεταφορά δεδομένων και τα εντόπισαν σωστά. Δεν καταφέρνουν ωστόσο να διεισδύσουν σε κάθε συναλλαγή και σε κάθε έργο ξεχωριστά. Για να διαπιστώσουν τον λόγο εκτέλεσης κάθε έργου, ποιοι το παρέλαβαν και με ποια κριτήρια. Δηλαδή δεν υπεισέρχονται στη σκοπιμότητα των πράξεων. 
Η εργασία της ελεγκτικής εταιρείας, έχει βασιστεί σε δειγματοληπτική βάση και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μέσο εντοπισμού διαχειριστικών ατασθαλιών και φορολογικών παραβάσεων. Μάλιστα κάποιοι προμηθευτές, δεν απάντησαν στις επιστολές που απέστειλαν οι Ορκωτοί Λογιστές εάν συμφωνούν ή όχι με την οικονομική συναλλαγή που διέπραξαν με τον Δήμο Ιλίου. Διαπιστώθηκε πάντως ότι υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα και αυτό είναι ευχάριστο. 
Υπάρχουν ωστόσο μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου Ιλίου άνω των 3,5 εκ. ευρώ. Ακόμη βρίσκονται σε εκκρεμότητα αγωγές κατά του Δήμου Ιλίου από υπαλλήλους και τρίτους για αποζημιώσεις 4,8 εκατομμύρια ευρώ. Επομένως, «τελικά μία η άλλη». Και ο Δήμος Ιλίου θα φανεί να «είναι και μέσα» εάν όλα αυτά γίνουν αύριο απαιτητά. 
Δεν θέλουμε μια Διοίκηση, η οποία πράττει σωστά λογιστικές εγγραφές. Θέλουμε μια Διοίκηση, η οποία να μπαίνει μπροστά και να υπερασπίζεται την Ευρωπαϊκή παρουσία και πορεία του Δήμου Ιλίου. Μια Διοίκηση η οποία θα υπερασπίζεται τα έργα και τις δράσεις του Δήμου Ιλίου τα οποία εκτελέσθηκαν και θα συνεχίζονται να πραγματοποιούνται με Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Μια Διοίκηση η οποία, θα αλλάζει συνεχώς και θα είναι πιστή στις εξαγγελίες της για καλές και ασφαλείς παιδικές χαρές, για αναμόρφωση και κατασκευή νέων πεζοδρομίων εκεί που ακόμα δεν υπάρχουν, για νέες ασφαλτοστρώσεις, για διάνοιξη κεντρικών οδών, για δημιουργία Δημοτικού Κολυμβητηρίου, για δημιουργία νέου Δημοτικού Κοιμητηρίου, για ανανέωση εξοπλισμού της υπηρεσίας καθαριότητας και περιβάλλοντος. Για δημιουργία οργανωμένων και σύγχρονων χώρων στάθμευσης».
Όπως καταλαβαίνετε δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τον απολογισμό έτους 2014 και θα απέχουμε'.