Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Τεχνικό Πρόγραμμα 2016

Εισήγηση Μπάμπη Καούκη επικεφαλής Αξ/κης Αντ/σης Δήμου Ιλίου για το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2016


Η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι οι κορυφαίες στιγμές ενός Δήμου. Με τις προτάσεις μας πρέπει να δείξουμε στο δημότη πού θέλουμε να οδηγήσουμε το Δήμο. Από εδώ, δηλαδή φαίνεται ο σχεδιασμός της δημοτικής Αρχής.
Από εδώ φαίνεται το όραμα και η διάθεση για ανάπτυξη του Δήμου.
Εμείς πάντως δε βλέπουμε κανένα όραμα.
Είναι μια αντιγραφή του τεχνικού προγράμματος 2014 και του 2015 και εδώ φαίνεται καθαρά η γύμνια της διοίκησής που ασκήσατε τόσα χρόνια στο Δήμο.
Δυστυχώς είμαστε ένας Δήμος ο οποίος βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο των Αθηνών και ακόμα έχει χωμάτινα ή ανύπαρκτα πεζοδρόμια σε αρκετές συνοικίες.
Ένας Δήμος χωρίς ολοκληρωμένες ασφαλτοστρώσεις, χωρίς διανοίξεις οδών, χωρίς ανανέωση του εξοπλισμού των υπηρεσιών καθαριότητας και περιβάλλοντος, χωρίς δημοτικό κολυμβητήριο, χωρίς χώρους στάθμευσης και υπόγειου σύγχρονου πάρκινγκ, χωρίς ραδιοτηλεοπτικό μουσείο το οποίο θα έδινε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στη περιοχή, χωρίς μεγάλα και σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα και άλλα πολλά.
Μας λέτε πάλι για τα έργα που υλοποιεί ή πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος, τα οποία χρηματοδοτούνται ή πρόκειται να ενταχθούν για χρηματοδότηση από προγράμματα του ΕΣΠΑ ή άλλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Δεν σας είδα όμως να βγείτε μπροστά στο δημοψήφισμα και να υπερασπιστείτε την Ευρωπαϊκή πορεία τους Δήμου.
Δεν σας είδα να βγείτε μπροστά και να υπερασπιστείτε όλα τα έργα και τις δράσεις που τρέχουν στο Δήμο μας με Ευρωπαϊκά προγράμματα.
Δεν σας είδα να βγείτε μπροστά και να υπερασπιστείτε όλους αυτούς τους εργαζόμενους που δουλεύουν στο Δήμο και στις τεχνικές εταιρείες και πληρώνονται από Ευρωπαϊκά προγράμματα.
Μόνο εμείς ως Δημοτική Ισοπολιτεία το πράξαμε, καθαρά και ξάστερα.
Εσείς λουφάξατε και κοιτάξατε μη χάσετε τους αριστερούς ψήφους της δεύτερης Κυριακής και  συντελέσατε ώστε το ΟΧΙ στην Ευρώπη, δηλαδή ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή πορεία του Δήμου Ιλίου να φτάσει το 70% στο Δήμο μας.
Τι μας λέτε λοιπόν τώρα για υλοποίηση τεχνικού προγράμματος με βάση τη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα, όταν δεν ξέρουμε τι πραγματικά πιστεύετε εσείς και οι Σύμβουλοί σας για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και του Δήμου μας.
Η υποκρισία σε όλο το μεγαλείο της.
Σας τα έχουμε πει και άλλες φορές, σας τα ξαναλέμε και θα σας τα λέμε συνέχεια, μέχρι να δούμε σημάδια σοβαρότητας, σταθερότητας και σύνεσης.
Έως τώρα όλο το σκηνικό μου θυμίζει λίγο θεατρική παράσταση.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά μας πείσατε ότι δεν έχετε σχέδιο και όραμα για τις συνοικίες μας και πάτε όπου φυσάει ο άνεμος.
Εμείς δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτή τη θεατρική παράσταση και απέχουμε ως παράταξη από το συγκεκριμένο θέμα.