Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Δ. Σ. για τον Απολογισμό 2014


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΟΥΚΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2014 ΣΤΟ Δ.Σ. της 28-1-2016




"Κάθε χρόνο περίπου μας λέτε τα ίδια και τα ίδια.

Παρόλα αυτά όμως, εμείς δεν είμαστε μηδενιστές. Πράγματι μπορούμε να πούμε ότι έχουν γίνει αρκετά έργα και δράσεις στο Δήμο μας.
Και εκεί που πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στη Διοίκηση και στους υπαλλήλους του Δήμου είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου των πλημμυρών και η αποκατάσταση των πλημμυροπαθών.
Κατά τ΄άλλα, από αυτά που μας είπατε αυτό που κάνετε είναι να τα μεγαλοποιείται και να τα στολίζετε τόσο πολύ, που όταν τα ακούει κάποιος νομίζει ότι βρίσκεται αλλού.
Δεν έχετε κάνει κάτι το διαφορετικό, το καινοτόμο.
Κάνετε σχεδόν, ότι κάνουν και οι περισσότεροι Δήμοι της Αττικής.
Εφαρμόζεται δηλαδή πιστά τις οδηγίες τις Κυβερνητικές και τις Ευρωπαϊκές και υλοποιείται τα προγράμματα που σας εγκρίνουν, όπως θα έκανε άλλωστε ο οποιοσδήποτε συνεπής Δημόσιος υπάλληλος.
Προγράμματα και κονδύλια που στα τόσα χρόνια της Διοίκησης σας ήταν πάρα-πάρα πολλά και θα έπρεπε στο χάρτη των Δήμων να είμαστε σε άλλη, ανώτερη βαθμίδα.
Στα 33 χρόνια Διοίκησης σας, στηρίξατε με τόσο πάθος το ΠΑΣΟΚ και καταφέρατε να γίνετε μια από τις πιο αγαπημένες Δημοτικές Παρατάξεις των πράσινων Κυβερνήσεων και των πράσινων Περιφερειών, όπου αυτοί με τη σειρά τους, σας μοίρασαν πάρα πολλά χρήματα και σας έκαναν όλα τα χατίρια, όπου θα έπρεπε να είχατε καταφέρει να είμαστε η Κηφισιά των Δυτικών προαστίων και όχι ο ουραγός αρκετών Δήμων του δυτικού τόξου.
Εκπλήσσομαι πραγματικά με την εικονική πραγματικότητα στην οποία ζείτε. Αλλά τελικά κατάλαβα ότι είναι ένα ακόμα ωραίο διαφημιστικό προϊόν, της παράταξή σας.
Ίσως δεν ακούτε τόσα χρόνια τις  διαμαρτυρίες των κατοίκων που ακούγονται σε κάθε γειτονιά.
Δεν νομίζω ότι αυτός ο απολογισμός έχει κανένα ενδιαφέρον, ούτε για εμάς, ούτε και για τους Δημότες μας.
Τι ακριβώς θέλετε;
Θέλετε να πούμε μπράβο για τις μελέτες που υποβάλετε για έγκριση; Υποχρέωσή σας ήταν και είναι και για αυτό πληρώνουμε και τους συμβούλους και τους υπαλλήλους.
Ή θέλετε να πούμε μπράβο για  το έργο και τη προσφορά των υπηρεσιών, που στη πραγματικότητα είναι υποχρεώσεις που προκύπτουν από τον Καλλικράτη.
Ή θέλετε να σας πούμε μπράβο για  το γηροκομείο, που εγκρίθηκε;; Ωραία μπράβο σας. Αλλά για πέστε μας  τι ανάπτυξη θα φέρει αυτό και τι νέες θέσεις εργασίας θα φέρει και τι θα χρειάζεται για τη συντήρηση του κάθε χρόνο;; το έχετε σκεφθεί;
Έργα ουσίας με χρήματα του Δήμου δεν έγιναν.
 Τα έχουμε αναφέρει και τα έχουμε επισημάνει πάρα πολλές φορές.
 Μας λέτε για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας, όταν έχουμε τόσα καταστήματα κλειστά και ο ΟΑΕΔ πλημμυρίζει κάθε μέρα από ανέργους. Μόλις πάει η ώρα 8 το βράδυ νεκρώνει όλη η πόλη.
Πηγαίνεις σε όμορους Δήμους και βλέπεις ότι η ζωή συνεχίζεται.
Αφήστε που έχουμε και μια περιφέρεια σε όλο το Δήμο, χωρίς έργα υποδομής, χωρίς έργα περιβάλλοντος.
Για να μη πολυλογώ και τρώω και την ώρα θα ήθελα να σας πω να κάνετε την αυτοκριτική σας χωρίς φόβο και πάθος.
Εμείς εδώ είμαστε, αρκεί να μας δείξετε καθαρά σημάδια, ταπεινότητας και  συνεννόησης και θα στηρίξουμε ότι καλό γίνεται στη πόλη μας.
Είμαστε γενναίοι σ΄αυτό το θέμα και το  έχουμε αποδείξει πολλές φορές και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε, γιατί για εμάς πρώτα από όλα είναι ο Δημότης.
Προς το παρόν δεν έχουμε πεισθεί. "