Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Στο παρά 1΄ η αποτροπή εγκατάστασης μεταναστών στο Πάρκο Τρίτση!


Ερώτηση του Επικεφαλής της Δημοτικής Ισοπολιτείας Μπάμπη Καούκη στο Δ.Σ. Ιλίου στις 9-3-16, για ποιο λόγο δεν έγινε τελικά το κέντρο φιλοξενίας στο Πάρκο Τρίτση.



Θα αναφερθώ ξανά στο θέμα της παραλίγο ίδρυσης κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Πάρκο Τρίτση, γιατί υπάρχουν κάποια κενά.
Ειλημμένη ήταν η απόφαση για το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο πάρκο Τρίτση σύμφωνα και με δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ. Εφημερίδα που εμπιστεύεται απόλυτα η Διοίκηση.
Ενδεικτικά σας αναφέρω ένα μικρό απόσπασμα του δημοσιεύματος:
΄΄Ενδεικτικό της ειλημμένης απόφασης ήταν και το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Ιλίου ενημερώθηκε το Σάββατο το βράδυ από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και πραγματοποίησε αμέσως σύσκεψη με τους Αντιδημάρχους και τους στενούς του συνεργάτες. Την επόμενη μέρα συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει το Σώμα.
Σε πρώτη φάση θα μεταφερθούν μετανάστες και πρόσφυγες από την Αττική ενώ τα λειτουργικά έξοδα, όπως και η διατήρηση του χώρου, θα ανήκουν σε μια υπηρεσία πρώτης υποδοχής του Υπουργείου, η οποία θα επεκταθεί και θα αναπτυχθεί με έκτακτη βοήθεια της Ευρωπαικής Ένωσης. Υποστηρικτικές υπηρεσίες θα προσφέρουν, διάφορες ΜΚΟ οργανώσεις.
Όπως τόνισε στη (ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ) και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, η φιλοξενία των προσφύγων-μεταναστών, δε θα είναι της τάξης του ενός και δυο μηνών αλλά περισσότερο. (Ήξερε τα πάντα και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.)΄΄
Επίσης και σύμφωνα με το δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας pitsounicity όπου έχει απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη του Ανδρέα Παχατουρίδη Δημάρχου Περιστερίου και Πρόεδρου ΑΣΔΑ μας λέει ότι πάρθηκε η απόφαση πριν 15 μέρες για το Πάρκο Τρίτση και ότι η Διοίκηση του Δήμου Ιλίου ήταν ένθερμη για τη παραχώρηση του χώρου και θα έκανε ότι το καλύτερο.
Άρα εδώ είχατε προβεί σε συμφωνία με τη Κυβέρνηση και εμάς μας δουλεύατε. Τι σας είχαν τάξει δεν το ξέρω.
 Σας είχαν υποδείξει το χώρο και ξέρατε και ότι θα μείνουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα οι μετανάστες στο Πάρκο.
Και προσπαθούσατε με κάθε τρόπο να μας πείσετε και εμάς να συμφωνήσουμε λέγοντάς μας μάλιστα και πόσο καλός άνθρωπος και ντόμπρος είναι ο Γραμματέας της Κυβέρνησης που ήρθε εδώ και μας ενημέρωσε στο Δ.Σ. και μας είπατε επίσης ότι τον εμπιστεύεστε απόλυτα.
Όταν όμως στράβωσε το θέμα και ελπίζω να μας εξηγήσετε το γιατί, τότε προβήκατε σε μια μεγαλειώδη ολική αναστροφή του εαυτού σας στον αέρα και κατά την προσγείωση σας είδατε το θέμα με άλλα  μάτια. ΚΑΙ
Μας είπατε ότι υπάρχουν κακά και δόλια τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σκοπό έχουν να πάρουν τη Διοίκηση του Πάρκου στα χέρια τους.
 Τι σχέση έχει αυτό με τους μετανάστες δεν το κατάλαβα, αλλά θα σας παρακαλούσαμε να μας το εξηγήσετε.
Θα θέλαμε επίσης, να μας πείτε εάν στα τοπικά στελέχη του Σύριζα που έχουν στο μυαλό τους δόλια σενάρια για τη κατάληψη και αρπαγή του Πάρκου αφορούν και Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ιλίου.

Και τέλος θα σας παρακαλούσα να μας ενημερώσετε όταν είπατε ότι συγκρουστήκατε με μεμονωμένους φασίστες, εννοείται και μέσα σε αυτήν εδώ την αίθουσα ή μόνο εκτός. Και εάν μπορείτε θα θέλαμε να μας τους κατονομάσετε.