Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Σημεία & τέρατα στην ΕΕΕΠ

ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΑΙΓΝΙΩΝ



Την ώρα που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταπίνει τα μνημόνια σαν χαπάκια.

Την ώρα που η Ελλάδα πνίγεται στα λασπόνερα θρηνώντας θύματα.
Την ώρα που σε θέματα δημόσιας τάξης η συνεχής διεύρυνση των ζωνών ανομίας στη χώρα εκπέμπει ανησυχητικά μηνύματα (στη θέα των αναρχικών και των πρεζέμπορων, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και οι περισσότερες τράπεζες έχουν κλείσει τα υποκαταστήματά τους στα Εξάρχεια και πολλοί επαγγελματίες  έχουν εγκαταλείψει τις δουλειές τους ).
Την ώρα που σε θέματα οικονομίας καθημερινά διαψεύδεται (Προληπτικό κόφτη μέχρι το 2027 αποκάλυψε μιλώντας στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών ζητημάτων του Ευρωκοινοβουλίου ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ).
Την ίδια ώρα λοιπόν, σε ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες, επικρατεί ένα κλίμα εκφοβισμού και ψυχολογικής πίεσης πάνω στους μη αρεστούς δημοσίους υπαλλήλους. Όσοι βέβαια γνωρίζουν ιστορία ξέρουν πως τέτοιου είδους τακτικές τις μεταχειρίζονται κατεξοχήν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, προκειμένου να εδραιώσουν την εξουσία τους.
Θα σας δώσω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για να καταλάβετε  περί τίνος μιλάμε:
Στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΑΙΓΝΙΩΝ, όπως πολλές φορές έχω αναφερθεί, συμβαίνουν σημεία και τέρατα και δεν το λέμε εμείς που ανήκουμε στη συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ μόνο, αλλά και οι ίδιοι οι Συριζαίοι και συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής ο κ.Αντώνης Στεργιώτης, ο οποίος είναι  στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ!!
Ειδικότερα, στην τοποθέτησή του μπροστά από την Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο για τα τυχερά παίγνια,  κατέθεσε πλήθος στοιχείων για παρατυπίες.
Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος (Αντ. Στεργιώτης) τοποθετούμενος ανέφερε πως το νομοσχέδιο είναι κομμένο και ραμμένο  από το σημερινό πρόεδρο της ΕΕΕΠ (τον κ. Ε. Καραγρηγορίου) και από τον αρχιδιευθυντή του ώστε να εξυπηρετεί τον ΟΠΑΠ και είναι καθ΄ υπαγόρευση της ΟΠΑΠ.ΑΕ. ( το νομοσχέδιο αφορά το πλαίσιο λειτουργίας των μηχανών VLTS, τα περίφημα ηλεκτρονικά «φρουτάκια» ).
Όπως ανέφερε ο κ. Στεργιώτης, τον περασμένο Φεβρουάριο εστάλη από τον πρόεδρο της  ΟΠΑΠ ( τον κ. Ζίγκλερ) στον νυν πρόεδρο της Αρχής (τον κ. Ε. Καραγρηγορίου), με εμπιστευτικό πρωτόκολλο από το γραφείο προέδρου, αίτημα της ΟΠΑΠ Α.Ε. όπου ζητούσε τρία πράγματα.
·        Πρώτον, τη μείωση του αριθμού των παιχνιδομηχανημάτων (επειδή δεν έβρισκαν επενδυτές).
·        Δεύτερον, την αύξηση του αριθμού των VLTs ανά πρακτορείο (ως γνωστό θα μπουν μηχανές και στα σημερινά πρακτορεία ΟΠΑΠ).
·        Και τρίτον, την αύξηση του χρόνου της αποκλειστικής εκμετάλλευσης των μηχανών αυτών μέχρι το 2019. Μάλιστα για να ενισχύσει τα λεγόμενα του μας αποκάλυψε και τον τίτλο που είχε το μήνυμα της ΟΠΑΠ ΑΕ προς τον Ε. Καραγρηγορίου, που βάσει εγγράφων ήταν: «Προτεινόμενες ρυθμίσεις και παρακαλώ να τις προωθήσετε στην κυβέρνηση». ( Μπορείτε να ανατρέξετε στα πρακτικά της βουλής για του λόγου το αληθές. Για τέτοια ξεφτίλα μιλάμε!!! )

ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ: «Με τις νέες αυτές τροποποιήσεις έχουμε σαφέστατο επηρεασμό των εσόδων του Δημοσίου, γιατί το Δημόσιο στη λήξη της δεκαετίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Ν.4002/2011, ήταν να πάρει ένα σημαντικό ποσό.
 Είχε πάρει τότε για τα 10 χρόνια 565 εκατ., ενώ τώρα η σύμβαση επεκτείνεται αζημίως.  Μέχρι στιγμής τα προσδοκώμενα έσοδα από τα VLTs είναι πολύ κατώτερα του αναμενομένου, καθώς είναι μειωμένο το ενδιαφέρον από υποπαραχωρησιούχους για να πάρουν τις 4-10 άδειες που προέβλεπε ο Ν.4002/2011.»
Όλα αυτά στη Νέα Δημοκρατία ήταν αναμενόμενα, δε χρειαζόταν πολλή φαντασία για να υποθέσει κανείς την εξέλιξη αυτή. Άλλωστε είχαμε εγκαίρως κτυπήσει το καμπανάκι!!!
Τελικά ίσως δεν είναι τυχαίες όλες αυτές οι φήμες που κυκλοφορούν για εκφοβισμό των δημοσίων υπαλλήλων που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ούτε μάλλον είναι τυχαία η διάλυση του ελεγκτικού μηχανισμού της ΕΕΕΠ και η φυγή τόσων υπαλλήλων. Ούτε είναι τυχαία η ψυχολογική πίεση στους ελεγκτές που  έχουν 30 χρόνια στον έλεγχο, με την απειλή  πως δεν θα δουν έλεγχο ξανά στα μάτια τους και άρα ούτε χρήματα, αν δεν κάτσουν καλά.
 Ειδικότερα, στους  ελεγκτές των καζίνο η μείωση του αριθμού των υπαλλήλων που συγκροτούν τα κλιμάκια ( για να μην χρησιμοποιούνται οι μη αρεστοί) έχει σαν αποτέλεσμα να παρατηρούνται επικίνδυνες παρατυπίες στις βάρδιες  που μειώνουν τον χρόνο ανάπαυσης κάτω από το όριο που ορίζει ο νόμος ( των 11 ωρών ) ανάμεσα στην πρωινή μεσημεριανή και  βραδινή βάρδια.  
Κατόπιν των ανωτέρω καταγγελιών του πρώην Προέδρου και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτάται και καλείται η σημερινή κυβέρνηση να ενημερώσει τον Ελληνικό Λαό εάν είναι αλήθεια όλα αυτά και, εάν ναι, έχουν την ευαισθησία, την τιμιότητα και την τόλμη να εγκαλέσουν τους εμπλεκόμενους της ΕΕΕΠ, να ζητήσουν εξηγήσεις και ίσως και τις παραιτήσεις τους;;;


Μπάμπης Καούκης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Αξιωμ/κης Αντ/σης Δήμου Ιλίου
Γ.Γραμματέας ΔΑΚΕ Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων