Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Διαφημιστικές πινακίδες σε αθλητικούς χώρους - χωρίς παραστατικά;



Εμείς στη Δημοτική Ισοπολιτεία επιθυμούμε διαφάνεια παντού σε ό,τι αφορά τα του Δήμου μας. Στα πλαίσια αυτά, θέτουμε το παρακάτω θέμα, διά στόματος του επικεφαλής μας Μπάμπη Καούκη .



ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ:
Πολλαπλά δημοσιεύματα της διαδικτυακής εφημερίδας ilionvoice, αφήνουν υπόνοιες ότι ίσως μπορεί να υπάρχει κάποιο είδος φοροδιαφυγής με τις διαφημιστικές ταμπέλες που υπάρχουν στους δημοτικούς χώρους άθλησης του Δήμου Ιλίου και μάλιστα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Επειδή όλα αυτά τα χρόνια είναι η εποχή της κρίσης και οι ελεγκτικές αρχές του Υπουργείου Οικονομικών έκαναν φορολογικό σαφάρι και κυνηγούσαν μέχρι και εάν έχει εκδοθεί φορολογικό στοιχείο για μια ζαμπονοτυρόπιτα και
Επειδή δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές για ένα τέτοιο θέμα που εκνευρίζει όλο τον ελληνικό λαό, 

Σας καλούμε και σας ερωτούμε να μας πείτε τι ακριβώς συμβαίνει;;;
Ποιες είναι αυτές οι αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και τι ορίζουν για τις διαφημιστικές ταμπέλες στα γήπεδα;;
Υπάρχουν ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ των συμβαλλόμενων, τα οποία να είναι κατατεθημένα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.;;;
Εάν ναι, ποιος υπογράφει τα συμφωνητικά;;
Ποιος εκδίδει τα φορολογικά παραστατικά;;
Ποιος ο τρόπος πληρωμής; Δηλαδή μετρητά, επιταγή ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Ουσιαστική απάντηση από το Δήμαρχο δεν υπήρξε. Απέφυγε ν΄απαντήσει. Το μόνο που είπε ήταν ότι το θέμα μοιάζει με αυτό που παλιά στους Δήμους υπήρχαν τα σαμαράκια για να κόβουν ταχύτητα τα αυτοκίνητα και κάποια στιγμή όταν είδαν ότι ήταν παράνομα τα ξήλωσαν.
Μας είπε ο Δήμαρχος ότι το ίδιο θα κάνει και στα Δημοτικά γήπεδα και θα κατεβάσει τις πινακίδες. Το εάν υπήρχε φοροδιαφυγή κατ΄εξακολούθηση με τη δική του κάλυψη δεν αναφέρθηκε.