Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ισοπολιτεία & στους κοινόχρηστους χώρους


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου σχετικά με τον Κανονισμό Κοινοχρήστων Χώρων, ο επικεφαλής του Συνδυασμού μας Μπάμπης Καούκης έκανε την κάτωθι αγόρευση:

Αποτέλεσμα εικόνας για καουκης μπαμπης



"Εμείς ως Δημοτική Ισοπολιτεία με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε το κανονισμό των κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο μας.
Άλλωστε ήταν και προεκλογική μας εξαγγελία και το είχαμε θέσει πιεστικά και έντονα σε προηγούμενα Συμβούλια ότι πρέπει να μπει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινούνται όλοι, έτσι ώστε να εφαρμόσουμε και στη πράξη τις αρχές της Ισονομίας και της Ισοπολιτείας.
Χαίρομαι που αποφασίσατε να το κάνετε.
Είναι η εφαρμογή των καλλικρατικών διατάξεων και όχι μόνο.
Το θέμα είναι αυτός ο κανονισμός να εφαρμοστεί δίκαια και να μην κάνουμε τα στραβά μάτια για κανέναν.
Η Δημοτική Αρχή έχει την υποχρέωση να ενημερώσει με οποιονδήποτε τρόπο, όλους τους εμπλεκόμενους επιτηδευματίες, αλλά και κατοίκους. Και να τους δοθεί η παράταση των τριών μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος για να συμμορφωθούν.
Να μπει επιτέλους μια τάξη στην αυθαιρεσία που δείχνουν ορισμένοι κακοί επιχειρηματίες με την ανοχή σε κάποιες περιπτώσεις της Δημοτική Αρχής και ασχημαίνουν την αισθητική του Δήμου μας.
Τα κλιμάκια του Δήμου μας πρέπει αμέσως μετά το πέρας του χρόνου συμμόρφωσης, να κάνουν τους ελέγχους με το σωστό μέτρημα των τετραγωνικών, αλλά και φωτογράφιση του χώρου για το αρχείο μας και όποιος παραβεί αυτούς τους κανόνες να υποστεί τις κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό.
Εμείς επειδή είμαστε κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού θα παρακολουθούμε στενά εάν γίνονται σωστά οι έλεγχοι και το μήνυμα που στέλνουμε σε κάθε κατεύθυνση είναι ότι δε θα χαριστούμε σε κανέναν.
Και στους ελεγκτές, αλλά και στους ελεγχόμενους.
Όλοι πρέπει να απολαμβάνουν τις αρχές της Ισοπολιτείας και εμείς δε θα πάψουμε να παλεύουμε ακούραστα για αυτές τις αρχές.
Εγκρίνουμε λοιπόν και ψηφίζουμε ΝΑΙ στον κανονισμό κοινόχρηστων χώρων ως έχει."