Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Κακοτεχνίες & υπερτιμολογήσεις ;


ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΛΙΟΥ Της 19-03-15 ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΟΥΚΗΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ!

Αποτέλεσμα εικόνας για οδοσημανση πινακιδες

Παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο της καταγγελίας:

Μια από τις διάφορες καταγγελίες που έχουν έρθει στα χέρια μου και αφορούν χρήση παλιότερων ετών είναι και ο διαγωνισμός που αφορά το ΕΡΓΟ: ΄΄Επικαιροποίηση Οδικής Σήμανσης στο Δήμο Ιλίου΄΄ , δηλαδή τις πινακίδες όπου αναγράφονται οι ονομασίες των οδών του Δήμου μας.
Θα έχετε παρατηρήσει όλοι ότι πολλές πινακίδες γέρνουν ή ξεβάφουν ή κρέμονται από τους στύλους οι οποίοι είναι στηριγμένοι στο έδαφος πρόχειρα και με μπετό και όχι με βάση στήριξης που ήταν και στις προδιαγραφές του διαγωνισμού.
Επίσης στις προδιαγραφές του διαγωνισμού ήταν: Το διακοσμητικό καπέλο αλουμινίου να είναι βαμμένο με ανοδίωση και όχι πλαστικό ευτελούς αξίας, Το λαμάκι αλουμινίου να είναι μασίφ για την άρτια στερέωση του κιβωτίου στον ιστό. Απεναντίας δεν υπάρχει καθόλου λαμάκι στήριξης στις υπάρχουσες με αποτέλεσμα να μην αντέχουν σε ανεμοπίεση. Εσωτερική μεμβράνη υψηλής αντανάκλασης τύπου ΙΙ. Απεναντίας έχει τοποθετηθεί απλή μεμβράνη επιγραφοποιίας χαμηλότατου κόστους. Εσωτερική τσιμούχα (λάστιχο) για στεγανότητα του κιβωτίου. Απεναντίας δεν υπάρχει τσιμούχα (λάστιχο) για στεγανότητα. Ηλεκτροστατική βαφή. Απεναντίας η βαφή είναι κακής και φτηνής ποιότητας με μικρή αντοχή.
Τα αποτελέσματα τα βλέπετε όλοι σας.
Σύμφωνα πάντα με τον καταγγέλλοντα, ο διαγωνισμός κατοχυρώθηκε σε τεχνική εταιρία που μειοδότησε με ποσοστό 67% (!), απίστευτο ποσοστό για τα προϊόντα που περιελάμβανε ο διαγωνισμός και φυσικό είναι αφού έβαλε ευτελούς αξίας υλικά, που ναι μεν μοιάζουν εμφανισιακά με τις προδιαγραφές, αλλά έχουν σοβαρές ελλείψεις, με αποτέλεσμα το κόστος των προϊόντων να μειώνεται περίπου στο 70%. Φανταστείτε το κέρδος του εργολάβου!
Το ερώτημα προς εσάς είναι: Αληθεύει;; Τί γνωρίζεται για αυτή τη καταγγελία;; Ποιος ευθύνεται για το διαγωνισμό;; Ο Δήμος μας ή η Περιφέρεια;; Και εάν ευθύνεται η Περιφέρεια ποιος παρέλαβε το έργο;;; Προσκομίσθηκε δείγμα για να ελεχθεί;; Διαβάσατε τους όρους της Σύμβασης πριν το παραλάβετε;; Και εάν τους διαβάσατε ελέγξατε να δείτε εάν είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διαγωνισμού, έτσι ώστε να μην ζημιωθεί το Δημόσιο;;;  
ΥΓ: ΄΄Ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος, σύμφωνα με το όρκο που έδωσε, όταν του έρχεται μια καταγγελία στα χέρια του επώνυμη με στοιχεία, έχει ιερά υποχρέωση να την συζητάει με το Σώμα του Συμβουλίου. Εάν αληθεύουν τα όσα λέει ο καταγγέλλοντας αυτό είναι ένα θέμα που θα το διερευνήσουν αυτοί που δέχονται το ερώτημα. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να προσβάλλουν το Δημοτικό Σύμβουλο που κάνει την ερώτηση, απεναντίας πρέπει να τον ενθαρρύνουν.΄΄